Over La Miana

Het landgoed van La Miana dateert uit de 8e eeuw. In vroegere tijden leefden hier rond de 400 tot 800 mensen in het kasteel en in boerderijen op de omliggende landerijen.

In de huidige vorm heeft La Miana een oude pastorie (rectoria), een Romaanse kapel en ruïnes van het middeleeuwse kasteel en 2 boerderijen. Het is 50 hectare groot met velden, terrassen en bossen. Alle gebouwen liggen op ± 450 meter hoogte tegen de zuidhelling van de berg en heeft daardoor het hele jaar volop zon. Het Romaanse kapelletje verkeert nog in originele staat, is zeer karakteristiek voor deze plek en beschikbaar voor activiteiten. De huidige eigenaar Frans Engelhard is hier 40 jaar geleden neergestreken en heeft de voormalige pastorie geheel gerenoveerd tot een eenvoudig en sfeervol gastenverblijf.

Sinds ± 1985 geeft ‘la Miana’ onderdak aan allerlei groepen met cursussen en trainingen op het gebied van zang, muziek, creativiteit, spiritualiteit en coaching, maar ook aan groepen en families die iets willen vieren. Vanwege de afgelegen ligging leent dit landgoed zich uitstekend voor een ongestoord verblijf. Er kan in alle rust en stilte, zowel binnen als buiten, gewerkt worden. Eveline van Bogerijen, afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunsten in Rotterdam, organiseert al jarenlang alle groepen op La Miana. Sinds jaar en dag is de ervaring dat de combinatie van deze eeuwenoude plek met gasten, cursussen, trainingen en vieringen een heel bijzonder verblijf belooft.

Voor meer informatie over alle faciliteiten, mogelijkheden en cursussen kun je altijd bij haar terecht via info@lamiana.nl

Saludos cordiales en tot ziens.