De omgeving

Spaans – Catalaanse PyreneeënLa Miana ligt in de uitlopers van de Pyreneeën, in het oostelijke deel, daar waar de bergen grenzen aan de Middellandse zee. Het is een rijk natuur en cultuur-historisch gebied, met veel overblijfselen uit de oudheid, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

WandelenDe pastorie ligt midden in een natuur- en stiltegebied met allerlei onverharde wegen en paden. Hier zijn veel goede en eenvoudige wandelmogelijkheden. Meer uitgebreide wandelroutes en heb je al 20 km verderop in hogergelegen berggebieden.

ZwemmenWe hebben een zwembad op ons terrein met een groot terras en ligbedden. Op ± 25 minuten loopafstand is er een zwemparadijsje midden in de natuur. Beneden in het dorp kun je zwemmen in de rivier en verderop zijn er zwemmogelijkheden bij het meer van Banyoles en in de rivier bij de Romaanse brug ´Ponte de Llierca´.

Middeleeuwse dorpenIn de buurt van La Miana heb je veel middeleeuwse dorpjes. Besalú en Santa Pau zijn het meest bekend en een bezoek waard. Besalú is vanuit La Miana ook te voet bereikbaar, een wandeling van 12 km. via onverharde paden.

De stad GironaGirona oftewel Gerona is een oude middeleeuwse stad, ligt ten noorden van Barcelona en ± 45 km. van ‘La Miana’ . Gerona is rechtstreeks te bereiken met de bus vanuit ons dorp. De binnenstad heeft een Romaanse kathedraal, kloosters, musea, oude stadsmuren en talloze smalle stegen en straatjes.

Dalí MuseumHet beroemde museum van Salvador Dalí ligt ± 35 km. van ‘La Miana’, in de stad Figueres. Het is handig van te voren een ticket te reserveren op hwww.salvador-dali.org/museus als je dit museum wilt bezoeken. Figueres is wat lastig bereikbaar met de bus vanaf ons dorp. Je kunt vanaf La Miana makkelijk een taxi regelen.

BarcelonaDe hoofdstad van Catalonië met veel cultuur en vertier, ligt ± 130 km. van ‘La Miana’ en is rechtstreeks te bereiken met de bus vanuit het dorp. De rit duurt een kleine 2 uur. Kunstenaars als Picasso, Miro, Tàpies en Gaudi zijn geboren en getogen in Catalonië. Er is veel werk van hen te bezichtigen in musea in deze Stad.

De kust, strand en zeeDe kuststreek is de Costa Brava, rotsachtig met prachtige dorpen, baaien en stranden. Het dichtst bijzijnde strand is ± 75 km. verderop. Met de auto makkelijk bereikbaar. Met de bus te bereiken vanuit ons dorp met een overstap in Girona of Figueras. Mooie kustplaatsen zijn o.a. Cadaquez, Tamariu, Pals, Llafranc en Calella de Palafrugell.

Vulkaankraters en OlotOlot ligt 20 km. bij ons vandaan. Het is een levendig handels- en industriestadje met elke maandagochtend een grote markt met veel lokale producten. In de omgeving van Olot heb je veel oude vulkaankraters, die je kunt bezoeken en waar je kunt wandelen.