Cursus Tekenen en Schilderen

Van zaterdag 20 – 27 aug. en van zaterdag 27 aug. – 03 sept. 2022Tekenen en schilderen in de buitenlucht is een boeiende belevenis. De unieke beelden van het landgoed ‘La Miana’ dienen als bron van inspiratie. De oude kapel, de middeleeuwse pastorie, de kasteelruïne, vergezichten, de natuur en talloze oude gebruiksvoorwerpen zijn thema’s waar we schetsend, tekenend en schilderend mee om zullen gaan. Daarbij maken we gebruik van verschillende materialen en technieken. Voor iedereen is dit een creatief en persoonlijk proces van waarnemen, durf, rust en concentratie. Uiteindelijk maakt iedereen z’n eigen beeld; natuurgetrouw, figuratief, abstract. Je leert je mogelijkheden ontdekken en ontwikkelen. Dagelijks bekijken en bespreken we met elkaar het werk. Aan het eind van elke cursusweek organiseren we een expositie van eigen werk gecombineerd met presentaties van andere cursussen.

ErvaringDeelnemers zonder teken- en schilderervaring maken kennis met verschillende materialen en technieken en worden ingewijd in de beeldende basisprincipes als compositie/ vlakverdeling, licht/donker en kleurgebruik. Meer gevorderde cursisten worden bijgestaan om de kracht van het werk te vergroten en te ontwikkelen.

Materialen en gereedschappenOp ‘La Miana’ is een eenvoudig overdekt atelier. Alle materialen en gereedschappen zijn aanwezig zoals houtskool, conté, studie-acrylverf, aquarel, oost-Indische inkt, diverse potloden, soft- en oliepastels, papier, doek, penselen en schilderezels. Alles is bij de prijs inbegrepen. Je kunt ook met eigen materialen werken.

De docentDe cursus wordt al jarenlang begeleid door Babet Wentink, www.babetwentink.nl, een ervaren, bevlogen en gepassioneerde schilderdocent. Zij heeft de koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag (KABK) gevolgd. Naast het maken en exposeren van eigen werk geeft zij veel les bij verschillende organisaties in Amsterdam en in het buitenland.

Kosten en reserverenKosten
• € 755,- incl. cursus, materiaal, een volpension verblijf met koffie/thee tussendoor en 7 overnachtingen op een gedeelde kamer voor 2 personen.
• € 21,- toeslag per nacht voor een 1-persoonskamer, deze zijn beperkt.

Reserveren en vragen
• Als je vragen hebt of als je je graag wilt aanmelden voor een schilderweek stuur een bericht naar info@lamiana.nl

NL EN ES